Ons verhaal

 

Wij zijn Sheila van Welzenis en Riekje Beumer. Jaren geleden besloten wij om twee jongens uit het kindertehuis in Kigoma te sponsoren: Bosco en Fungamali. Onze ‘Tanzaniaanse zonen’, zoals we ze noemen, zijn gedurende de jaren uitgegroeid tot een onlosmakelijk deel van ons leven. Na ons eerste bezoek aan het kindertehuis in 2011 beseften wij dat de andere jongens ook dringend sponsors nodig hadden. Deze jongens zijn enorm gemotiveerd om te leren. Want als ze de mogelijkheid zouden krijgen willen ze een opleiding volgen.

De jongens zien in dat ze hun toekomst kunnen verbeteren door te investeren in zichzelf en daardoor in hun land. Maar dan moeten ze die kans wel krijgen. Helaas is dat nu net iets waar deze jongens geen invloed op hebben. Om hen te kunnen helpen hebben wij de Kigoma Pamoja Foundation opgezet.

Hoe werken wij?

Jaarlijks bezoeken wij gedurende vier weken het kindertehuis. Zo willen wij het contact met de jongens verstevigen en kunnen we de voortgang van hun opleiding controleren. We onderhouden zelf het contact met de scholen en hebben een uiterst waardevolle band met de Carmel Sisters. Samen met de kinderen helpen wij bij het onderhouden van het tehuis. Door zelf te onderhandelen over bijvoorbeeld reparaties of te gaan kijken bij werkplaatsen hebben we inmiddels een heel netwerk opgebouwd met lokale ondernemers uit Kigoma. Acties aan de hand van onze eigen ervaringen dus. Zo zorgen wij dat het geld direct op de goede plek terecht komt.

Wij zouden het enorm waarderen als u de kinderen zou willen sponsoren. Want samen kunnen wij hun dromen waarmaken.

Doneer uw bijdrage of neem contact met ons op voor meer informatie.