Nieuwsbrief voorjaar 2017

Nieuwsbrief Kipam Foundation voorjaar 2017

De Kigoma Pamoja Foundation

De Kigoma Pamoja Foundation staat voor goed onderwijs, voeding en huisvesting voor een kleine groep kinderen uit Tanzania. De stichting heeft als doel om de oudere jongens uit een kindertehuis in Kigoma de mogelijkheid te bieden om een opleiding of studie te volgen. Daarnaast biedt de stichting de jongeren een veilige woon- en leefomgeving die ze in staat stelt hun studie onbezorgd te kunnen doen. Op deze manier kunnen zij later zelf in hun levensonderhoud voorzien en een zelfstandig bestaan opbouwen. Immers, de jeugd heeft de toekomst!

9 Jongens kunnen dankzij Uw hulp studeren.  Uw hulp stelt ons dit jaar in staat om 9 van de oudere jongens uit het kindertehuis volledig te ondersteunen dit in de vorm van studiegeld, boeken, boardingschool of huur van een kamer, eten , schoon drinkwater,kleding en medische zorg. Uw steun is echt onontbeerlijk om deze alleenstaande jongens te kunnen laten studeren.

“Mama Sheila and Mama Riekje I want to take this chance also to say thanks a lot for your assistance. In October 2016 I joined again with ST JOSEPH COLLEGE for Diploma. In between I had  exams, I performed well and I was 19 of 313 students.  After my finishing hope I will get a Job for teaching and this will help my life and others like Kids of Sanganigwa I do remember the way which I passed. “ Many thanks to Mama Sheila and Mama Riekje for your support.”

Fungamali studeert in Dar es Salaam, rondt dit voorjaar het certificaat Landbouw af en hoopt ingeloot te worden om de opleiding voor het Diploma te volgen.

Jackson studeert ook in Dar es Salaam. Hij doet het heel goed op school, heeft Form 5 te vergelijken met Havo 4 afgerond en gaat nu naar Form 6. Jackson is dit school jaar ook tot sportman van het jaar benoemd. We zijn erg trots op hem.

Kigoma. In Kigoma zijn wij op bezoek gegaan bij Eden, Stiven en Elkana en Bahati. Zij studeren hard en zijn blij dat zij de kans krijgen om een studie te volgen. Eden heeft pre form 5 gedaan en zit nu in Form 5 van de middelbare school doet in juli overgangsexamen naar form 6. Stiven volgt een opleiding boekhouding en hoopt aan het eind van dit jaar zijn certificaat te behalen. Elkana rond in juli Form 6 af. Hij heeft goede resultaten en wil graag naar de universiteit om verder te studeren. Bahati volgt op de technische school, de opleiding tot lasser. Hij vindt de opleiding heel leuk en doet het goed. Hamisi studeert ver weg van Kigoma, in Arusha voor medical technician.  Mathayo studeert voor peuterleider in Sumbawanga, Rukwa, ook ver van Kigoma.  Saveli woont nog in Sanganigwa, is 17 jaar en heeft het 2e jaar van de middelbare school niet gehaald, maar kan nu een opleiding tot timmerman volgen.

Kindertehuis Sanganigwa Barnaba, Ilakoze, Shabani en Luta hebben met goed gevolg de voorbereidende opleiding voor de middelbare school afgerond en zijn nu doorgestroomd naar de middelbare school. Dankzij de Engelse les hebben we gemerkt dat het nivo van Engels van de jongens sterk is verbeterd. Helaas heeft de docent Engels een baan buiten Kigoma gevonden en op het moment van schrijven is er geen vervanging voor haar. De oudere jongens krijgen nog steeds wiskunde lessen. Alle 26 kinderen uit het thuis gaan naar school.

Kigoma Pamoja Foundation “Education for the future”

Om u een idee te geven over opleidingskosten: Een beroeps opleiding en huisvesting kost ongeveer € 1200, – per jaar.  Een vervolgopleiding HAVO, met boardingschool € 1500, – per jaar. Kipam: IBAN: NL63SNSB0925013625                                                                                

Financiële jaaroverzicht 2016 dit kunt u vinden op onze website: www.kipam.nl                                        

U kunt ons ook op facebook volgen, www.facebook.com/kipamfoundation Wij posten daar regelmatig berichten en foto’s.

Onze dank is groot, blijf ons steunen, dankzij uw hulp kunnen wij deze jongens laten studeren!!

Een hartelijke warme groet van alle kinderen, Sheila van Welzenis en Riekje Beumer.

De stichting Kigoma Pamoja Foundation is door de belastingdienst erkend als goed doel.                                                       www.kipam.nl                                                        info@kipam.nl                           www.facebook.com/kipamfoundation