Het verhaal

De Carmel Sisters

In Kigoma, één van de armste steden van Tanzania, staat een kindertehuis onder leiding van de Indiase ‘Carmel Sisters’. De zusters doen fantastisch werk door het opvangen, ondersteunen en begeleiden van de kinderen in de omgeving. Ze geven leiding aan een kleuterschool en basis school, verstrekken dagelijks voedsel aan ruim 100 kinderen en runnen een eigen kindertehuis. In dit tehuis bieden zij plaats aan 30 jongens die geen thuis, familie of verzorging hebben. En wordt het onderwijs van deze jongens tot hun 16de jaar door de zusters betaald. Helaas moeten de kinderen na deze leeftijd het tehuis verlaten om plaats te maken voor jongere kinderen die ook een kans verdienen. Waar het werk van de zusters noodgedwongen ophoudt gaat de Kigoma Pamoja Foundation verder.

De jongens van Kigoma

Uit gesprekken met de zusters en de jongens bleek ons al snel dat zij zonder hulp van sponsors weinig kans hadden om hun opleiding af te maken. Hun mogelijkheden zijn namelijk erg beperkt aangezien het moeilijk is om werk te vinden. Geld verdienen voor onderdak en eten is dan een behoorlijke uitdaging, laat staan dat ze een opleiding kunnen betalen. Maar dat is wel wat ze graag zouden willen. Ze zijn enorm gemotiveerd want ze willen hun toekomst verbeteren door te investeren in zichzelf en hun land.

Het doel

De Kigoma Pamoja Foundation wil de jongens een passende opleiding in een veilige omgeving bieden. Het gaat erom de omstandigheden zo optimaal mogelijk te maken zodat de jongens een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen.
Human towerDit realiseren we door:

  • Het bieden van een kwalitatief goede theorie- of praktijkopleiding.
  • Het steunen in het levensonderhoud.
  • Het vinden en bekostigen van huisvesting.

Pamoja (Samen)

Een goede samenwerking met de leiding van het kindertehuis, de jongens, schoolopleidingen, lokale bevolking en sponsors staat voor ons aan de basis van het succes.
Samen met u kunnen wij de toekomstdromen van deze jongens waarmaken!